jueves, 3 de noviembre de 2011

Va de Mestres

La primera lectura de l'assignatura de Bases Didàctiques i Disseny Curricular és la del llibre Va de mestres de Jaume Cela i Juli Palou (2004) , un llibre ple d'emoció i ideari docent. Va de mestres no és un llibre especialment teòric, carregat de conceptes ni teories, però sí és un llibre carregat de principis, que transmet l'alegria d'ensenyar i aprendre i, a més, el compromís per desenvolupar una tasca docent crítica i reflexiva per la millora de la qualitat de l'educació. Les alumnes, just quan estan en els principis dels seus estudis, comencen definint el tipus de mestres que volen ser. És el millor moment per anar marcant objectius, camins a seguir, i anar iniciant la base ideològica que formarà la seva professionalitat. Durant la seva formació podran anar millorant la conceptualització del seu perfil docent, i serà interessant veure com revisen i perfeccionen la seva visió del rol del professorat, però de moment, ja hem començat de la millor manera possible, apel•lant a la vocació i a la professionalitat del mestre. La tasca ha consistit en publicar al bloc de presentació del seu eportafoli, una notícia amb una breu reflexió, el document de text on han escrit, individualment, el tipus de mestres que volen ser, i una presentació multimèdia, realitzada en grups, que combina imatges, música i text, per expressar també com volen ser com a futures mestres d'Educació Infantil del segle XXI. Així, doncs, no només estan llegint i reflexionant sobre l'educació i el rol docent sinó que a més, estan ampliant les eines del seu PLE, amb dos noves eines de la Web 2.0 - Scribd i Photopeach- per ser vertaderes mestres del segle XXI. I aquests són els resultats:
  Enllaç Quin tipus de mestra vull ser? Zineb
Va de mestres. Nerea
Quin tipus de mestra vull ser? Zhila 
Quin tipus de mestra vull ser? Alicia
Va de mestres. Paula
Va de mestres. Anabel
Va de mestres. Carolina
Va de mestres. Ana 
Quin tipus de mestra vull ser? Patri
Quin tipus de mestra vull ser? Jo "A". Felisa
Quin tipus de mestra seré en un futur? Eva
Va de mestres. Antònia
Quin tipus de mestra vull ser? Arantxa

I tots seguit afegim les presentacions realitzades per les alumnes.

Zineb i Gemma : QUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER? on PhotoPeach

     

Nerea, Maria i Paula: VA DE MESTRES Produced by: Maria Boned Marí, Nerea Amuedo Bonet y Paula

Fresneda Riera on PhotoPeach 
  
 

Zhila i Patri: Quin tipus de mestra vull ser? on PhotoPeach
  
   

Alicia, Eva i Carolina: Anem cap a un futur educatiu... on PhotoPeach
  
   

Anabel i Antònia: Les mestres que volem ser. Antònia Tur Serra i Anabel Gozalbo Verdeja on PhotoPeach
  
   

 Ana i Arantxa: QUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER?? on PhotoPeach
  
   

Felisa i Sara QUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER por Sara Morales y Felisa Tébar on PhotoPeach
  
 

6 comentarios:

  1. Me han parecido geniales vuestros trabajos, muchas gracias, y mi agradecimiento personal a Gemma Tur Ferrer, por enviárnolos para Kuentalibros.
    Un abrazo

    ResponderEliminar
  2. Fantásticas presentaciones!
    ¡Ya sois maestras del siglo XXI!
    Gracias por compartirlas en Kuentalibros ;)

    ResponderEliminar
  3. Gracias a las dos por vuestros comentarios! Creo que puede ser muy motivador para las alumnas ver como sus trabajos tienen eco más allá del aula. Gracias por darnos la oportunidad de vivir una auténtica experiencia de aprendizaje que les puede hacer ver la importancia de colaborar y compartir en red.
    También unas gracias especiales a María Jesús, con quien siempre disfruto de colaborar y trabajar a pesar de que aún no nos conocemos personalmente.
    Enhorabuena a todos los Kuentistas por sacar este proyecto adelante!
    Gemma

    ResponderEliminar
  4. Un saludo Ibiza ¡menudos profes se gestan por Las Pitiusas!
    Pasad a contarnos vuestras lecturas cuando queráis, los chicos del grado de maestros de la Universidad de Barcelona ya lo hacen ¡podéis compartir!
    Besos y lectura

    ResponderEliminar
  5. Buenos días,
    Estamos en clase y os escribo en nombre de todo el grupo. Queríamos daros las gracias por dejarnos compartir nuestros trabajos y la enhorabuena por la iniciativa que habéis tenido con el proyecto de Kuentalibros. Estamos muy emocionadas por el hecho de que nuestros trabajos salgan de estas pequeñas cuatro paredes, de esta forma estamos aprendiendo de manera exponencial. Gracias por leernos y esperamos seguir en contacto.
    Un saludo desde Ibiza.

    ResponderEliminar